2020-12-04 08:12:42• hírek • Szatmár.ro

Tizenhetedik éve zajlik a Hans Lindner Alapítvány karácsonyi ajándékcsomag-akciója

Csütörtök reggel begurult a Hans Lindner Alapítvány Ceahlaului utcai székhelye elé az a nyerges vontató, amely Németországból indult el napokkal korábban, hogy elhozza azt a megannyi szépen csomagolt ajándékot, melyeket Bajorország 9 településének óvodásai és iskolásai készítettek megyénk hátrányos helyzetű gyermekei számára.

A Hans Lindner Alapítvány németországi szervezetének logisztikai szervezése alatt 9 bajorországi település óvodái és iskolái fogtak ajándékgyűjtő akcióba mely abban állt, hogy gyerekek családtagjaikkal együtt, mondhatni személyre szabott csomagot készítettek romániai, hátrányos helyzetű gyerekek számára. „Az ő kérésük az, hogy juttassuk el ezeket a csomagokat olyan helyekre, ahová ritkán jutnak el nagy segélyakciók” – tájékoztatta szerkesztőségünket Koczinger Tibor, az alapítvány szatmárnémeti szervezetének igazgatója.

„Idén 17. éve már, hogy megszervezzük ezt az akciót, a korábbi években távoli települések iskoláit és óvodáit kerestünk fel, de mivel ezek most a járványhelyzet miatt nem működnek, kénytelenek voltunk olyan helyeket választani, amelyek hozzáférhetőbbek, viszont ugyanúgy elkél a segítség, ezért ezúttal az árvaházakra esett a választás. Ezekben az otthonokban olyan, állami gondozás alatt nevelkedő gyermekek élnek, akik bizonyára örülnek majd a karácsonyi ajándéknak” – ismertette az idei akció ötletét Koczinger.



Elmondta ugyanakkor azt is, hogy ezek a szépen csomagolt ajándékok rendszerint iskolaszereket, édességeket, játékokat, tisztálkodási szereket tartalmaznak, de gyakran egy-egy fénykép is kerül beléjük arról a gyerekről vagy annak egész családjáról, akik az ajándékot készítették, sőt olykor egy kis levél, netán egy postacím is, ahová viszont-levelet lehet küldeni karácsonyra. „Mi garantáljuk, ha lesznek ilyen válaszlevelek, visszajuttatjuk a feladókhoz, hogy mindkét fél tudjon örülni. Mert jó kapni, de még jobb adni.”



Az idei karácsonyi ajándékakció alkalmával 760 csomag érkezett Németországból melyeket csütörtök délelőtt le is pakoltak a teherautóról az alapítvány munkatársai, majd furgonokba elosztva elindultak a megye különböző pontjaira, hogy ott felkeresve a gyermekotthonokat, átadhassák a szívből jövő szeretetcsomagokat.

Néhány helyszínre szerkesztőségünk munkatársa is elkísérte az alapítvány szorgos kezű munkatársait, akik szemmel láthatóan nagy örömet okoztak a nehéz sorsú gyermeknek. 



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: